[ Uggelbo farm ]
   START  |   OWLNEST PLAYHOUSE  |   NYBYGGNADER  |   FAM FRIBERG  |   BILDER  |   BILDGÄSTBOK  |   LÄNKAR  
Välkommen hem till Rita & Kenneth och vårt Uggelbo Gård i Bergslagen
- men siten handlar också om familjen FRIBERG.
Om du klickar här på radioprogram så får du tillgång till Country Box som sänts via Radio Sala.

    I september 2009 köpte Rita och Kenneth Uggelbo Gård (klicka) i Möklinta socken, Sala kommun, Västmanland. De bodde vid den tiden i Enskede och Uggelbo var ju tänkt som ett fritidsställe. MEN det bar sig inte bättre åt än att de blev så förtjusta i Gården och miljön, närheten till naturen, tystnaden och den friska luften i Bergslagen att de i juli 2011 sålde villan och fotostudion och flyttade permanent till Uggelbo Gård - något de absolut inte ångrar.
  Även om det befintliga bostadshuset var ganska så rymligt, så är det nu utbyggt med en vinkel i 2 våningar. Denna tillbyggnad kan följas under knappen "NYBYGGNADER" ovan. En vägg har också tagits bort så köket blev dubbelt så stort och det är för övrigt helt ombyggt med skåp och vitvaror. De skaffade också en bastutunna, borrade ny brunn (100 m) och drog om alla vattenrör i huset och bytt ut samtliga element till den vattenburna värmen.
  Luftvärmepump är också installerad. Nytt avlopp är anlagt med 3-kammarbrunn med infiltration och markbädd. Den gamla drängkammaren är nu inredd till gästrum och ett av rummen i boden har blivit verkstad. En carport på 60 kvm (klicka) med plats för tre bilar byggdes under 2012. Den gamla smedjan är numera garage för släpet.
  Under 2013 har ett växthus byggts samt ett hönshus med hönsgård (klicka), där våra Hedemorahöns (klicka) rumsterar och ger oss färska ägg varje morgon. Att vi har skaffat höns har också tvingat Kenneth att ta Jägarexamen för att skydda mot räv och andra inkräktare.
  Dessutom har övervåningen på ett av sädes-magasinen inretts till Ritas Atelje samt Ateljebaren. Vid gårdsgränsen har en portal satts upp med vägbom och 2014 byggde Kenneth en mjölkpall (klicka).
  Ladugården byggdes om 2017 och blev en westernsaloon och "musiklada" som vi kallar Owlnest Playhouse (klicka) (men bara med akustisk musik!), och när pandemin slog till så byggde vi en utescen framför ladugården.
  På det f.d. höloftet har FOTO Friberg sin studio (klicka).

[ Torparparet - © Kenneth Friberg ]

  Gårdens senaste tillskott (2018) ett ute-SPA, en s.k. jacuzzi (klicka) placerad bredvid bastun.
  På gården finns också en BM Victor 230 (klicka) med front-lastare, snöslunga m.m. Och naturligtvis den vaktiga schäferhunden Queenie (klicka).
  Men det finns mycket mer att göra..... det tar aldrig slut, men det är också charmen med en gammal bondgård att den kan utvecklas och leva vidare i delvis ny skepnad.